kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
Тъй. Не знам какъв ти е кемпера, но вземи вържи една медна тел на клапана при вдигнато положение. Просто навий две витки и няма да може да падне. Изпробвано е няма да имаш проблем. Аз два кемпера съм имал и в движение никога не съм им угасял Трюмите. Както и зимата в повечето случаи за два дена излет не наливам вода. Трюмата работи без бода без никакъв проблем.
Алдитата имат проблем да работят без вода!!!
Идея си нямам защо не си ползваш трюмата за отопление, ами караш с някакъв уред неизвестен нам на ток, дори и да си в къмпинг, дори и да имаш 220 волта, това за мен е безмислено... _________________ Frankia I 700 2.8JTD
Не съм казал, че не ползвам трумата за отопление, но в момента съм на обиколка из занадна Европа и места, където има ел. захранване предпочитам да не ползвам газта, защото след като свърши зареждането може да се окаже проблем.
Иначе идеята механично да застопоря клапана в затворена позиция не ми допада (всеки сам си решава). За да е там си има причина.
Пуснато на: Чет Дек 23, 2021 12:08 pm Заглавие:
Ние като ползваме кемпера зимата първо пускаме отоплението и не го гасим докато не приключим с ползването на кемпера. След това пълним вода и веднага пускам бойлера да го стопли. Чак след това потегляме.
По време на път не работи отоплителната печка, а ползваме парното към двигателя, което има обдухване и назад. Не оставяме кемпера без отопление, защото и тръбите замръзват. В кемперите обикновенотръбите са прекарани така, че маркучите на водата и въздуховодите на отоплението да са заедно. С друго отопление може и това да създаде проблем.
За газта - в Европа не би трябвало да има проблем с бутилките да се подменят "празна за пълна" Повечето къмпинзи предлагат такава възможност, а също така има и по някои бензиностанции и в хипермаркети Баумакс. Но подмяната е само на бутилки от същия вид. За зареждане на газ - май легално не е позволено. _________________ Магия в лилаво
Не съм казал, че не ползвам трумата за отопление, но в момента съм на обиколка из занадна Европа и места, където има ел. захранване предпочитам да не ползвам газта, защото след като свърши зареждането може да се окаже проблем.
Иначе идеята механично да застопоря клапана в затворена позиция не ми допада (всеки сам си решава). За да е там си има причина.
Просто исках да чуя и други мнения.
Благодаря
Лично аз смятам, че ако си под -5 -10 гр. ако не пуснеш трюмата ще ти замръзнат тръбите за водата, защото те се отопляват от въздуховодите. Това вече е по притеснително от падането на клапана. _________________ Frankia I 700 2.8JTD
Зимата съм с една свинска опашка на клапана и изненади до сега не съм имал. При -16 ми се е случвало да замръзне тръба, но тогава бях с обикновена печка без пуснато обдухване. Два часа след пускане на обдухването всичко бе наред. До -4 или -5, ако кемпера е отопляем с друго отопление, не вярвам да замръзне нещо. За по-ниски температури е възможно. _________________ 0888851346, trifonavatanas@gmail.com
Зимата съм с една свинска опашка на клапана и изненади до сега не съм имал. При -16 ми се е случвало да замръзне тръба, но тогава бях с обикновена печка без пуснато обдухване. Два часа след пускане на обдухването всичко бе наред. До -4 или -5, ако кемпера е отопляем с друго отопление, не вярвам да замръзне нещо. За по-ниски температури е възможно.
Той колегата не иска да слага тел и свински опашки на клапана , щот няма да е фабрично. А иначе пита , кажете вие дето знаете , какво да направя... Ем ето втори човек ти казва , какво да направиш. _________________ Frankia I 700 2.8JTD
Зимата съм с една свинска опашка на клапана и изненади до сега не съм имал. При -16 ми се е случвало да замръзне тръба, но тогава бях с обикновена печка без пуснато обдухване. Два часа след пускане на обдухването всичко бе наред. До -4 или -5, ако кемпера е отопляем с друго отопление, не вярвам да замръзне нещо. За по-ниски температури е възможно.
Той колегата не иска да слага тел и свински опашки на клапана , щот няма да е фабрично. А иначе пита , кажете вие дето знаете , какво да направя... Ем ето втори човек ти казва , какво да направиш.
Благодаря за информацията. Засега телта си остава в куфара с инструменти.
Пуснато на: Пет Дек 24, 2021 11:10 am Заглавие:
В кръга на шегата да споделя и една случка с отворен клапан. - Пада температурата ненадейно, при което клапана отваря и водата изтича през нощта. Да обаче никой не подозира за това и рано сутринта първия събудил се излизайки навън се оказва "с краката нагоре". Кемпера се е оказва стоящ върху собственонаправена ледена пързалка.
Трябва да се внимава и с подобено нещо, че да не стане някой неприятен инцидент с повече от натъртване. _________________ Магия в лилаво
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа Иди на страница Предишна1, 2
Страница 2 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети