kemper-club forum Форуми kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрация 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!

В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило!
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати!
Truma Trumatic C - експлоатация
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Уреди и къмпинг оборудване
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Тонин

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Сря Дек 22, 2021 7:33 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Тъй. Не знам какъв ти е кемпера, но вземи вържи една медна тел на клапана при вдигнато положение. Просто навий две витки и няма да може да падне. Изпробвано е няма да имаш проблем. Аз два кемпера съм имал и в движение никога не съм им угасял Трюмите. Както и зимата в повечето случаи за два дена излет не наливам вода. Трюмата работи без бода без никакъв проблем.

Алдитата имат проблем да работят без вода!!!

Идея си нямам защо не си ползваш трюмата за отопление, ами караш с някакъв уред неизвестен нам на ток, дори и да си в къмпинг, дори и да имаш 220 волта, това за мен е безмислено... Rolling Eyes
conev_d

МнениеПуснато на: Сря Дек 22, 2021 11:15 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Не съм казал, че не ползвам трумата за отопление, но в момента съм на обиколка из занадна Европа и места, където има ел. захранване предпочитам да не ползвам газта, защото след като свърши зареждането може да се окаже проблем.

Иначе идеята механично да застопоря клапана в затворена позиция не ми допада (всеки сам си решава). За да е там си има причина.

Просто исках да чуя и други мнения.

Благодаря
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
loveforever
Администратор
Администратор

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Дек 23, 2021 12:08 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ние като ползваме кемпера зимата първо пускаме отоплението и не го гасим докато не приключим с ползването на кемпера. След това пълним вода и веднага пускам бойлера да го стопли. Чак след това потегляме.
По време на път не работи отоплителната печка, а ползваме парното към двигателя, което има обдухване и назад. Не оставяме кемпера без отопление, защото и тръбите замръзват. В кемперите обикновенотръбите са прекарани така, че маркучите на водата и въздуховодите на отоплението да са заедно. С друго отопление може и това да създаде проблем.
За газта - в Европа не би трябвало да има проблем с бутилките да се подменят "празна за пълна" Повечето къмпинзи предлагат такава възможност, а също така има и по някои бензиностанции и в хипермаркети Баумакс. Но подмяната е само на бутилки от същия вид. За зареждане на газ - май легално не е позволено.
Тонин

МнениеПуснато на: Чет Дек 23, 2021 6:52 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

conev_d написа:
Не съм казал, че не ползвам трумата за отопление, но в момента съм на обиколка из занадна Европа и места, където има ел. захранване предпочитам да не ползвам газта, защото след като свърши зареждането може да се окаже проблем.

Иначе идеята механично да застопоря клапана в затворена позиция не ми допада (всеки сам си решава). За да е там си има причина.

Просто исках да чуя и други мнения.

Благодаря

Лично аз смятам, че ако си под -5 -10 гр. ако не пуснеш трюмата ще ти замръзнат тръбите за водата, защото те се отопляват от въздуховодите. Това вече е по притеснително от падането на клапана.
Trifonov

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Чет Дек 23, 2021 8:30 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Зимата съм с една свинска опашка на клапана и изненади до сега не съм имал. При -16 ми се е случвало да замръзне тръба, но тогава бях с обикновена печка без пуснато обдухване. Два часа след пускане на обдухването всичко бе наред. До -4 или -5, ако кемпера е отопляем с друго отопление, не вярвам да замръзне нещо. За по-ниски температури е възможно.
Тонин

МнениеПуснато на: Чет Дек 23, 2021 10:23 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Trifonov написа:
Зимата съм с една свинска опашка на клапана и изненади до сега не съм имал. При -16 ми се е случвало да замръзне тръба, но тогава бях с обикновена печка без пуснато обдухване. Два часа след пускане на обдухването всичко бе наред. До -4 или -5, ако кемпера е отопляем с друго отопление, не вярвам да замръзне нещо. За по-ниски температури е възможно.

Той колегата не иска да слага тел и свински опашки на клапана , щот няма да е фабрично. А иначе пита , кажете вие дето знаете , какво да направя... Ем ето втори човек ти казва , какво да направиш. Very Happy
conev_d

МнениеПуснато на: Пет Дек 24, 2021 9:45 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Тонин написа:
Trifonov написа:

Той колегата не иска да слага тел и свински опашки на клапана , щот няма да е фабрично. А иначе пита , кажете вие дето знаете , какво да направя... Ем ето втори човек ти казва , какво да направиш. Very Happy

Благодаря за информацията. Засега телта си остава в куфара с инструменти.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
loveforever
Администратор
Администратор

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Дек 24, 2021 11:10 am    Заглавие: Отговорете с цитат

В кръга на шегата да споделя и една случка с отворен клапан. - Пада температурата ненадейно, при което клапана отваря и водата изтича през нощта. Да обаче никой не подозира за това и рано сутринта първия събудил се излизайки навън се оказва "с краката нагоре". Кемпера се е оказва стоящ върху собственонаправена ледена пързалка.
Трябва да се внимава и с подобено нещо, че да не стане някой неприятен инцидент с повече от натъртване.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Уреди и къмпинг оборудване Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети