kemper-club forum Форуми kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрация 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!

В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило!
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати!
Какви гуми карате на кемпера си?

Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Резервни части, ремонти, аварии
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Slavcho Hristov

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Сеп 29, 2024 12:58 pm    Заглавие: Какви гуми карате на кемпера си? Отговорете с цитат

Моят кемпер е Ролер Тим - Ауторолер Гараж П. Това значи, че е дълъг 7,30 м. и си тежи доста. Заводски и при първата смяна на гуми те бяха Continental 215/70 R 15 СР 8PR. Обърнете внимание на предпоследните две букви. Гумите отбелязани с тях мога да се напомпват до 5,5 атм. Тези дни не можах да открия гуми от този тип и купих гуми Continental Vancontac t215/70 R15C 8PR, същите размери, но само с индекс С. Това показва, че те са подходящи за товарни /търговски/ бусове и могат да се напомпват до максимално 4,5 атм. - отбелязано на страничния борд на гумата.
Та въпроса ми е: Кара ли някой от вас с гуми които не са означени с буквите СР ( camping pressure ) а само са означени с С ( commercial ) и какво е мнението ви за тях. Издържат ли тежестта на кемпера? Индекса на способноста за натоварване и за двата вида е 109 ( 1035 кг.) и конструкциятя е означена 8PR ?
Моля за вашия опит и мнение.
Благодаря
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Кемпер / Каравана
Gunner

МнениеПуснато на: Пон Сеп 30, 2024 2:20 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Взимаме си Michelin Agilis Camp - това е модела с CP индекс.
Не е проблем да караш и само с индекс C. Другата гума е предвидена да стои по-дълго време без да се върти и това да не доведе до деформации или изкривяване.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Slavcho Hristov

МнениеПуснато на: Пон Сеп 30, 2024 3:06 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

И аз исках да сложа отново гуми Континентал с означение СР, но не намерих в магазините.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Кемпер / Каравана
Тони Котев

Местожителство: BG

МнениеПуснато на: Пон Сеп 30, 2024 4:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз съм с гудиер вектор, с висок товарен индекс. Много съм доволен!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана
kvp155

МнениеПуснато на: Пон Сеп 30, 2024 5:38 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз съм карал с всякакви гуми, които имат товарен индекс С, но гумите за кемпери определено са по-добри. Основно са две марките - MICHELIN Agilis Camping и Continental VancoCamper. И двете имат индекс СР. Първите са много меки и на 10-15 000 км половината от протектора изчезва. Вторите са значително по-добре по този показател, но пък на вода държат по-малко. Все пак такова зверско натоварване им правя, че други гуми не искам и да видя повече. Скъпи са, но има защо, особено ако ще се кара много интензивно и то често с претоварен кемпер.
Върнете се в началото
Slavcho Hristov

МнениеПуснато на: Пон Сеп 30, 2024 5:42 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Изглежда твоите гуми са всесезонни. Това, което откривам са гуми с товарен индекс 100 / 800 кг./. Щом ти си доволен и аз трябва да бъда, защото моите са с товарен индекс 109 / 1030 кг./ Все пак ще трябва да внимавам с натоварването на задния мост.
Благодаря,
Върнете се в началото
Slavcho Hristov

МнениеПуснато на: Пон Сеп 30, 2024 5:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

KVP: И аз досега съм карал 2 комплекта Континентал CP. Всеки от тях издържа по 50 - 52000 км. Много здрава гума, но е много твърда и по нашите пътища много друса . Нещата се оправят по пътищата на запад. Исках и сега да сложа такива, но дилърите не предлагаха. Затова купих Континентал с индекс 109 С. Мислех си и за Мишелин, но като чета това което си написал добре, че не съм решил. Дано не съм сбъркал генерално. Ще внимавам за килограмите отзад.
Върнете се в началото
kvp155

МнениеПуснато на: Пон Сеп 30, 2024 7:13 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Моите гуми в момента са точно Continental Vancocemper, летни са и са с товарен индекс 116, което отговаря на 1250 кг.
Върнете се в началото
Slavcho Hristov

МнениеПуснато на: Пон Сеп 30, 2024 8:14 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Това е много добре.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Резервни части, ремонти, аварии Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети