kemper-club forum Форуми kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрация 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!

В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило!
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати!
Акумулатори за жилищната част

Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Резервни части, ремонти, аварии
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
conev_d

МнениеПуснато на: Съб Фев 15, 2025 3:03 pm    Заглавие: Акумулатори за жилищната част Отговорете с цитат

Здравейте,
Кемпера го взех с два акумулатора (за жилищната част) по 105 Аh. Преди около година единият се предаде и се доизкарвам само с един.
Имам следния въпрос към колегите с по-богат опит: как е по-добре да постъпя, да закупя един по-голям акумулатор около 200 Ah или два по около 100 Ah?
Също така в един магазин ми казаха, че когато са два по-малки е добре периодично да им се сменят местата, така че всеки да е по равно време по-близо до контрола за зареждане. Това, честно казано доста ме озадачи, тъй като акумулаторите са свързани в паралел.

Благодаря предварително за всеки коментар.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
jorostoev

Местожителство: близо до Трявна

МнениеПуснато на: Съб Фев 15, 2025 8:22 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Смятам, че един е по доброта решение.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана
conev_d

МнениеПуснато на: Нед Фев 16, 2025 2:56 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Да, определено един е по-голям е по-лесното решение, а и от финансова гледна точка би било по-изгодно.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
loveforever
Администратор
Администратор

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Фев 17, 2025 3:17 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Още един глас за един по-голям акумулатор. Аз съм фен на серията MVR на Монбат, доста карат.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Резервни части, ремонти, аварии Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети