kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
Ако всичко е вярно звучи много добре, без да коментирам цената, там просто не знам как е пазара. Това че има климатик е огромно предимство, наистина.
Трябва да си имаш едно наум за алко шасито - ремонта е скъп и рядко някой се хваща, въпреки че някои хора от форума минаха през това и има варианти. Най-хубаво да се сложат едни въздушни възглавници и драмите приключват, но за алко са в посока 3000лв и нагоре. Иначе да, алкото е много стабилно в завой. Само дето за 1000лв с обикновени възглавници и обикновеното окачване става такова.
Трябва да помислиш дали баба дядо и внуче ще се съберат в леглото над кабината и също докога баба и дядо ще им е кеф да се катерят на леглото, колкото и да е по-добре от алковенско в това отношение. Иначе - всеки път сглабяш разглабяш легло за спане. Също, представи си два дни дъжд с отегчено детенце в това пространство, ще се получи ли? При мен разположението е с диван срещу сепарето и пак е тегава работа затвори ли ни времето за по-дълго.
Като собственик на интеграл с подобна плоска предница имай предвид, че кемпера перманентно е оплескан с насекоми. Просто не може да се получи завихряне да ги отвее. Мисля си да слагам някакви лайснички ама...
Този тип таван като леген отгоре много ме кефи.
Напоследък която и обява да ме помолят да коментирам и като отидат после се оказва, че на живо нещата са ама много различни. Не казвам че сега е така, но защо не идеш да го усетиш? _________________ Вяра, Мартин и малката Вероника
Мерцедес Бенц 207D '80
Пуснато на: Сря Апр 23, 2025 11:26 am Заглавие:
Ако държиш на интегралка, това е по-доброто предложение. Има си задно легло и гараж под него. Което е страхотна екстра, събираш всичкия багаж, че и отгоре. Няма да разтуряш всяка вечер падащото легло, ако не сте с внучето. Имаш и климатик на къщата, и въздушни възглавници. Да, цената е по-висока, но вероятно има и защо. Хубавото на табертите е че покривът е цяло парче пластмаса, което слиза и отстрани. Така че вероятността за теч е много малка. Моят старият кемпер беше таберт и нямаще течове. А беше 92ра година. Та, погледнете и тази възможност. Но, задължително си водете човек с вас, който разбира. Платете 200-300 лв, но да бъдете спокойни какво взимате. И да уточня, няма нищо общо с обявата, докато гледах вашата и ми излезе под нея.
Здравейте, благодаря много за мненията.
Големия Таберт не бях го видял.
Имам нужда от още едно компетентно мнение.
Кой от двата мотора е по добър- 110 срещу 116 к.с.
Малко пояснения.
Не съм си и помислял последните години за закупуване на кемпер.
Планирахме с жената да ходим септември месец до Хърватска с кемпер под наем.
Докато разглеждах обявите за под наем случайно попаднах на обявата на малкия Таберт.
За този модел с точно това разпределение съм си мечтал преди повече от 10г.
След дълги нощи разглеждания и пресмятания това беше моя фаворит за кемпер, но поради ред причини, основно финансови и др. приоритети си скрих някъде мечтата и даже забравих за нея.
В крайна сметка СЪДБАТА си играе с мен като ме среща с тези две обяви, в момент в който мога да си позволя този подарък.
Питанката е следната- трябва ли ми????? Стария ми верен кемпер стои на трупчета от октомври 23г., задоволява дядо и баба за пътуване в БГ.
Къде ще го държа?
С тази сума ще ходя десетина пъти в странство без да имам ангажиментите по поддръжката и всички останало.
????????????????
За информация.
В понеделник ходих на оглед на малкия Таберт.
Всичко описано е вярно.
Забележки от първо четене, малка касета, много тясна душ кабина, нормални за годините си прегорели пластмаси по баня, тоалетна, люкове, комарници. - належаща смяна.
Това което не съм проверил, при счупване на преден прозорец какво правим??????????
Напоследък ми се върти някаква реклама във фейсбук на човек който доставя и монтира стъкла за кемпери. Само си отбелязвам в главата, че ако ми потрябва - има къде да питам. Но цените поне преди бяха над 1000лв. Специално за моя еурамобил бях изровил по някакви западни кемперски форуми, че предното стъкло е от едикакъвси камион, така че поне за мен имам две отправни точки. Но си е проблем, трепериш му. И не само стъклото, при стоковия кемпер чукнеш калник - калници колкото щеш. При интергала? Майстори, физиономии и цени.
Оглеждал ли си полуинтегралите като концепция? Стокова предница, по-добра аеродинамика, често по-ниски.
За това че с тези пари ще пообикаляш доста....и е така и не е. Като гледам цените на хотелите кемпера май почна да излиза на сметка :-). _________________ Вяра, Мартин и малката Вероника
Мерцедес Бенц 207D '80
Пуснато на: Чет Апр 24, 2025 10:23 am Заглавие:
dankov64 написа:
Малко пояснения.
Не съм си и помислял последните години за закупуване на кемпер.
Планирахме с жената да ходим септември месец до Хърватска с кемпер под наем.
Докато разглеждах обявите за под наем случайно попаднах на обявата на малкия Таберт.
За този модел с точно това разпределение съм си мечтал преди повече от 10г.
След дълги нощи разглеждания и пресмятания това беше моя фаворит за кемпер, но поради ред причини, основно финансови и др. приоритети си скрих някъде мечтата и даже забравих за нея.
В крайна сметка СЪДБАТА си играе с мен като ме среща с тези две обяви, в момент в който мога да си позволя този подарък.
Питанката е следната- трябва ли ми????? Стария ми верен кемпер стои на трупчета от октомври 23г., задоволява дядо и баба за пътуване в БГ.
Къде ще го държа?
С тази сума ще ходя десетина пъти в странство без да имам ангажиментите по поддръжката и всички останало.
????????????????
Вчера щях да напиша, че според мен някой полуинтегриран би бил по-практичен избор и се отказах, защото това кой какъв тип кемпер харесва е преди всичко въпрос на вкус.
Днес се включвам в друга насока - доколко има смисъл човек да си купи кемпер. Това е основния въпрос на който всеки следва да си отговори преди да се заеме с подобно начинание. Пак отговора е много индивидуален, защото различните хора имат различни приоритети. Накратко, ако нямате перспектива и мерак за по-редовно ползване разумният избор е да се въздържите от подобна покупка, пък за инцидентни излети или пътувания да си наемете. Така хем не го мисли човек къде да го държи, не го поддържа и в крайна сметка му излиза по-евтино. Кемперизма е начин на мислене и стил на живот. Ако човек я има тази нагласа картинката започва да изглежда различно. Всичко се пречупва под друг ъгъл и се мери с различен аршин. Това е нещо като хронична болест - хем няма отърване, хем си иска своето. Та поглеждайки човек навътре в себе си, отговаряйки си на този въпрос искрено слага една основа на която всичко останало малко по-малко се прояснява и подрежда.
За хората които разполагат с повече средства чуденката не е толкова сложна защото не им е проблем да похарчат едни пари пък като не им допадне авантюрата да кажат "голяма работа". Но за човек за който подобно начинание би означавало да вложи почти всичките си средства нещата са по-трудни, защото евентуална загуба би била много по-болезнена.
Така че преди всичко погледнете навътре към себе си, семейно - искате ли го, би ли направил живота ви по-хубав, ще бъде ли незаменима част от бъдещите ви планове, мечти и намерения? В това друг съвет не може да даде, защото всеки гледа от собствената си камбанария. _________________ Магия в лилаво
За това че с тези пари ще пообикаляш доста....и е така и не е. Като гледам цените на хотелите кемпера май почна да излиза на сметка :-).[/quote]
Имах в пред вид с кемпер под наем.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети