kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
Пуснато на: Вто Окт 14, 2025 5:29 pm Заглавие: какъв кемпер е за предпочитане
Здравейте,хора!!Преди няколко месеца взехме кемпер под наем вдъхновени от многото клипове в You Tube.Ами...много ни хареса!Водолейската ми свободолюбива душа се влюби в усещането за свобода!Парички за нов кемпер нямаме,та имам въпрос!Кое е за предпочитане по-нов кемпер на над 100000 км или по-старичък-2000-2010 на по-малко км?По-нов на малко км също няма да можем да си позволим!Разчитам на опита ви и желанието ви да ми помогнете.
Пуснато на: Сря Окт 15, 2025 10:50 am Заглавие:
Здравейте,
Верният отговор е този, който има караванната част, която най-добре пасва на вашите нужди, вмества се в бюджета ви и е в най-добро техническо състояние. И за да не звуча голословно - пояснявам:
- За бюджета - мисля че там работата е ясна - аако човек си надхвърли финансовите възможности кемпера от удоволсътвие става бреме
- За караванната част - това е мястото което се превръща във ваш дом. Има огромно разнообразие от марки, модели и варианти. За всеки вкус по нещо че и отгоре. Ако човек направи компромис в тази насока после горчиво си плаща. Примерно трябва ви кемпер за 4 човека - 2 възрастни и две деца. Ако вземете модел при който седящата група става на спалня с идеята че там могат да спят децата. По време на ползването това ще е препъникамък на всеки излет. Вечер таман , като си седите и се наслаждавате на чаша вино и някой ви казва " спи ми се" или "децата трябва да си лягат" и др, а и това децата да са на общо легло също създава търкания. Всеки трябва да си има личното легло и пространство, независимо от останалите и това да не е за сметка на общия кът за хранене/отмора
- За годините/километрите - Най-добре е по-нов и на по-малко километри, но продаващите си знаят цената на стоката и няма как да предлагат "по-нов и запазен " кемпер за по-малко пари. Виж надценени може да се намерят много. Та затова е важно като почнете да гледате предложенията отговарящи на вашият бюджет и отсеете онези които ви паснат като разпределение и интериор да се фокусирате върху намирането на бройка, която е технически в най-добро състояние. Има много хора взели си уж по-новичък кемпер и след това влиззат в едни филми с борба с какви ли не проблеми, костващо много нерви и средства за преодоляването им. На мен ми се вижда много неразумно примерно да си вземе кемпера за 100000лв с който поне веднъж да пъти месечно ще опирам до сервиз. Така не бих могле да съм спокойна тръгвайки на път дори и само за уикенда. Или примерно има кемпера хубав хладилник, но когато най-разитате на него и хоп - не охлажда. За трумата комби да не говорим. Точно когато е студено или някой иска да се изкъпе и се установява че заради нещо си не тръгва. Та затова казвам един не толкова привлекателен като данни по обява кемпер, но на който всичко му работи и човек може да разчита на това би бил много по-добър избор.
Технически двигателите карат стотици хиляди километри без проблем. Другите неща също се оправят и ако една машина е гледана и поддържана километрите не са и болка. Затова обобщавам - максимално добро общо тежническо състояние - демек всичко работи надеждно и може да се разчита на това във времето. _________________ Магия в лилаво
Много благодаря за бързия отговор.И друго ме интересува,цените на обявените кемпери е доста висока.До колко човек може да се пазари,колко от цената евентуално може да се намали?
Пуснато на: Чет Окт 16, 2025 9:06 am Заглавие:
Elkant написа:
Много благодаря за бързия отговор.И друго ме интересува,цените на обявените кемпери е доста висока.До колко човек може да се пазари,колко от цената евентуално може да се намали?
Божа работа, няма рецепта.
Това до колко би вървял пазарлъка си зависи от продаващия. Обикновено има възможност за леко намаляне, освен ако не е написано, че цената е твърда, но това намаляне е по-скоро от учтивост. Склонен ли е продавача много да сваля значи нещо не е в ред на кемпера.
Примерно към днешна дата кемпер на 20-25 години в добро състояние се продва за около 45-50000 лева, като ако е на по-малко километри цената може да е и малко над 50, а ако има някаква липса или нещо което следва да се оправи и под 45. Мяркала съм подобни кемпери да се продават и под 40, но това е ако са много спешни или ако е нещо което е напудрено пък с много скрити неуредици.
Появи ли се интересна бройка тя обикновено изчезва за часове. Има немалко прекувачи, а и хора следящи пазара дълго време, които реагират светкавично на заслужаващите си обяви.
Моят съвет е да разгледат подробно всичко на пазара, което ви съответства като конфигурация за да добиете представа. Трябва си технически поглед към състоянието както на караванната част така и на ходовата. Така знаейки вече къде какво се предлага и на каква цена, просто изчаквате да се появи вашият кемпер, който щом видите ще разберете че е той. На пръв поглед няма да е нещо изключително или на страхотна цена, но след всичко видяно ще можете да прецените че кемпера и си заслужава. _________________ Магия в лилаво
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети