kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
Пуснато на: Вто Юни 05, 2012 8:42 pm Заглавие:
Разхода е мнооого относителен: тръгвайки към Турция заредихме на Капитан Андреево. Сметката показа от Габрово до границата 14.6л/100км ..... бяхме ..... "ужасени" предстояха ни 3000км ...... при 3.0-3.2лв./л ......
Каква беше изненадата ни когато зареждахме в Турция: от 9.6 до 10.8л/100км.
По целия маршрут само аз шофирах, разликата в разхода според мен се дължеше на различния път: равна магистрала при + 1400м н.м.в. и "панорамна разходка по брега" ( "само" 210км)
а за разликата м/у разхода в Бг и разхода в Турция .... питайте Lukoil Капитан Андреево! _________________ LZ 2 IIK
Пуснато на: Вто Юни 05, 2012 11:04 pm Заглавие:
Нашия кемпер (2,8JTD) обикновено гори 10,5/100, като се кара с до 90 -100км/ч. Не че не може да движи и с повече просто тогава лично за мен скоростта идва висока( некомфортно ми е), а и разхода скача към 14/100. Иначе имали сме и уникални постижения като 8,5/100, като ходихме с един приятел до Атина. Той беше с един бус, който на магистралата максимално успя да вдигне 68 км/ч по показанието на GPS-а, защото иначе твърденията бяха, че километража показвал над 75км/ч Та тогава понеже движехме заедно и пътя беше равен и хубав без никакви смущаващи фактори като вятър и наклони успяхме да постигнем това умопомрачително постижение.
Отделно от това пак в Гърция като катерихме едни баири за да видим поредния камънак (храма на Аполон) и доста от трасето трябваше да се минава на първа, а иначе можеше максимум на втора. Та тогава разхода беше към 11/100. _________________ Магия в лилаво
Регистриран на: 25 Май 2009 Мнения: 935 Местожителство: Благоевград/Дупница
Пуснато на: Сря Юни 06, 2012 7:54 am Заглавие:
loveforever написа:
Нашия кемпер (2,8JTD) обикновено гори 10,5/100, като се кара с до 90 -100км/ч. Не че не може да движи и с повече просто тогава лично за мен скоростта идва висока( некомфортно ми е), а и разхода скача към 14/100. Иначе имали сме и уникални постижения като 8,5/100, като ходихме с един приятел до Атина. Той беше с един бус, който на магистралата максимално успя да вдигне 68 км/ч по показанието на GPS-а, защото иначе твърденията бяха, че километража показвал над 75км/ч Та тогава понеже движехме заедно и пътя беше равен и хубав без никакви смущаващи фактори като вятър и наклони успяхме да постигнем това умопомрачително постижение.
Отделно от това пак в Гърция като катерихме едни баири за да видим поредния камънак (храма на Аполон) и доста от трасето трябваше да се минава на първа, а иначе можеше максимум на втора. Та тогава разхода беше към 11/100.
Дани,а облачното време и влажността на въздуха отразяват ли се на разхода ?шЕгувам се разбира се
Пуснато на: Сря Юни 06, 2012 8:27 am Заглавие:
BOBI_27M написа:
Дани,а облачното време и влажността на въздуха отразяват ли се на разхода ?шЕгувам се разбира се
Облачното време се отразява позитивно на разхода т.е. помага му да е по-нисък, за влажността преки наблюдения нямам
Като хубаво напече слънцето и на Жоро му става едно досадно и отегчително да кара и натиска повече педала на газта. От там и разхода скача, докато при облачно време нещата са по-спокойни. Обаче завали ли дъжд положението е друго. На слаб дъжд намалява, а при проливен се вдига разхода _________________ Магия в лилаво
Пуснато на: Сря Юни 06, 2012 8:36 am Заглавие: Re: Разход
johnson5 написа:
Предложиха ми кемпер с мотор Фиат дукато 2.5тд 4х4,90к.с.Бихте ли ме ориентирали за разхода му.Година на производство 1992.
Поинтересувай се дали трансмисията е part-time или full-time 4x4. Ако е part-time (а предполагам, че ще е такава) няма да има никаква разлика в разхода от същия кемпер с един водещ мост. А колкото е по-голям моторът - по-добре! 2,5тд е добър избор!
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети