kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
Пуснато на: Сря Юли 23, 2014 3:53 pm Заглавие:
Хладилника е от по-новите модели,сам пали на газ.Тук нещата са малко по -сложни,трябва да чуеш първо газовия клапан ,след това пиезото,но явно ги няма и по всяка вероятност е нещо свързано с елекрониката. Звънни на Антон/ДИМБО/координати има в нета/ той може да ти помогне,Савич е по Турция доколкото знам.
п.п.Пишете от къде сте,не е толкова страшно Жокерите за помощ са за София.
От София съм.
Към контролерчето пристигат 0.038V от хладилника. Кабела е наред, проблема ще се окаже в платката на хладилника а там е кофти, видимо няма нещо изгоряло.
Пуснато на: Нед Авг 17, 2014 5:14 pm Заглавие:
Radoslave,
По снимките виждам, че и твоя хладилник е като моя. Същата система. Моят работи, но от известно време имам следния проблем: Въпреки, че работи на газ, диода на лицевия панел мига, все едно, че газта е изключила. Това ме кара често да слагам ръка на коминчето за да проверявам работи ли всъщност. Мисля, че при мен проблема е в запалващия възел. Но ако при теб не мирише на газ може клапаните да не се отварят. Обади ми се да се чуем и да обединим усилията си за решаване на проблемите ни. Аз имам и резервна платка управление.
От София съм. Тел. 0884 84 68 80
Здравейте. В дън горите съм. Защо хладилника на газ на макс гасне след 5 мин. Ако въобще запали - идеи? На минимум и малко на горе работи. Това за минимума го раьбрах чак сега - четири дена сред гората на 1390 м.н.в. Добре, че дневната температура на слънце е 22-25гр., а вечер 8-10 гр. Поздрави от вековните смърчови гори. _________________ M&M - Мими и Милчо
Пуснато на: Пон Авг 25, 2014 2:54 pm Заглавие:
Не знам какво пише за твоя хладилник, но за моя / Дометик 7-ма серия / пише, че на високо, около 2000 м. н.в. може да не запали, поради различния състав на въздуха и това на е дефект! Опитай да прочистиш отворите за въздух при горелката. Може да са позадръстени. Колкото повече газ трябва да изгори, толкова повече въздухи трябва. Всъщност не знам дали твоя хладилник променя количеството газ в зависимост от нагласата на регулатора. Моят не прави това. Винаги гори с един и същи пламък, само времето за горене е различно.
Поздрави,
Въздуха трябва да му стига, свалил съм долната решетка, а пламъка на макс е извън горелката, не концентриран, а на мин.си е в норми в горелката. Щом пусна от натиск копчето и гасне - това нс макс, а на мин.не гасне. На мин.пламъка е стабилен, а в камерата е лед. Да врътката ми намсля притока на газ и пламъка. За сега така ще изкарам. А и гасне на всяко отваряне. Гледах няма нищо. После запечатах с тиксо долната решетка да не гасне при отваряне - не помага. _________________ M&M - Мими и Милчо
Пуснато на: Пон Авг 25, 2014 11:36 pm Заглавие:
Тая врътка дето регулира газта според мен трябва да е нещо като механичен клапан. Правя аналогия с това което съм виждала при отоплителната печка. Та понеже печката при нас правеше същите магарии основно на студено защото от мърсотията точно тогава най-благо и се слепваха частите та си помислих, че ако не е била много чиста газта може да е направила разни отлагания които да правят магарии и да слепват нещо дето при отпускане на копчето да не трябва да е притиснато за да се подава повече газ. _________________ Магия в лилаво
Вече работи на макс нормално. Остава само проблема , че като затварям вратата на хладилника, макар и много леко, виждам как пламъка потреперва, а понякога гасне?! _________________ M&M - Мими и Милчо
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети