kemper-club forum Форуми kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрация 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!

В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило!
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати!
Хладилник-1
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 53, 54, 55 ... 98, 99, 100  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    kemper-club forum Форуми -> Резервни части, ремонти, аварии
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
REGULATOR

МнениеПуснато на: Сря Юли 23, 2014 2:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

За пускането на газта,трябва да натиснеш ключа.Ако само си го завъртял,няма да пусне газ.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана
Radoslav

МнениеПуснато на: Сря Юли 23, 2014 3:41 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Не се натиска, има само положение газ, 220, 12V

намерих описанието на контролера но само на немски.
до колкото разбрах се захранва с 1.65V което е много странно.

http://www.heatec.de/sites/default/files/datenblaetter/P810.pdf

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
MITKO70
Клубен член с каравана
Клубен член с каравана

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Юли 23, 2014 3:53 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Хладилника е от по-новите модели,сам пали на газ.Тук нещата са малко по -сложни,трябва да чуеш първо газовия клапан ,след това пиезото,но явно ги няма и по всяка вероятност е нещо свързано с елекрониката. Звънни на Антон/ДИМБО/координати има в нета/ той може да ти помогне,Савич е по Турция доколкото знам.
п.п.Пишете от къде сте,не е толкова страшно Wink Жокерите за помощ са за София. Idea
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
Radoslav

МнениеПуснато на: Сря Юли 23, 2014 4:34 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

От София съм.
Към контролерчето пристигат 0.038V от хладилника. Кабела е наред, проблема ще се окаже в платката на хладилника а там е кофти, видимо няма нещо изгоряло.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
MITKO70
Клубен член с каравана
Клубен член с каравана

МнениеПуснато на: Сря Юли 23, 2014 7:50 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Търси телефон на ДИМБО в нета и ще го оправят Idea
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
mulenceto

Местожителство: Все в села е София-Пловдив-София, ама е от столицата Варна :)

МнениеПуснато на: Чет Юли 24, 2014 6:43 am    Заглавие: Отговорете с цитат

=====

Последната промяна е направена от mulenceto на Пет Юни 09, 2017 7:39 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Slavcho Hristov

МнениеПуснато на: Нед Авг 17, 2014 5:14 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Radoslave,
По снимките виждам, че и твоя хладилник е като моя. Същата система. Моят работи, но от известно време имам следния проблем: Въпреки, че работи на газ, диода на лицевия панел мига, все едно, че газта е изключила. Това ме кара често да слагам ръка на коминчето за да проверявам работи ли всъщност. Мисля, че при мен проблема е в запалващия възел. Но ако при теб не мирише на газ може клапаните да не се отварят. Обади ми се да се чуем и да обединим усилията си за решаване на проблемите ни. Аз имам и резервна платка управление.
От София съм. Тел. 0884 84 68 80
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Кемпер / Каравана
gabroveca 2604
Клубен член с каравана
Клубен член с каравана

Местожителство: БГ- ВЕЛИНГРАД

МнениеПуснато на: Пон Авг 25, 2014 1:52 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте. В дън горите съм. Защо хладилника на газ на макс гасне след 5 мин. Ако въобще запали - идеи? На минимум и малко на горе работи. Това за минимума го раьбрах чак сега - четири дена сред гората на 1390 м.н.в. Добре, че дневната температура на слънце е 22-25гр., а вечер 8-10 гр. Поздрави от вековните смърчови гори.
Slavcho Hristov

МнениеПуснато на: Пон Авг 25, 2014 2:54 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Не знам какво пише за твоя хладилник, но за моя / Дометик 7-ма серия / пише, че на високо, около 2000 м. н.в. може да не запали, поради различния състав на въздуха и това на е дефект! Опитай да прочистиш отворите за въздух при горелката. Може да са позадръстени. Колкото повече газ трябва да изгори, толкова повече въздухи трябва. Всъщност не знам дали твоя хладилник променя количеството газ в зависимост от нагласата на регулатора. Моят не прави това. Винаги гори с един и същи пламък, само времето за горене е различно.
Поздрави,
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Кемпер / Каравана
Мечето

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Пон Авг 25, 2014 2:56 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Най-вероятно не му стига въздуха,пламъка става нестабилен и гасне !
Върнете се в началото
gabroveca 2604
Клубен член с каравана
Клубен член с каравана

МнениеПуснато на: Пон Авг 25, 2014 6:56 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Въздуха трябва да му стига, свалил съм долната решетка, а пламъка на макс е извън горелката, не концентриран, а на мин.си е в норми в горелката. Щом пусна от натиск копчето и гасне - това нс макс, а на мин.не гасне. На мин.пламъка е стабилен, а в камерата е лед. Да врътката ми намсля притока на газ и пламъка. За сега така ще изкарам. А и гасне на всяко отваряне. Гледах няма нищо. После запечатах с тиксо долната решетка да не гасне при отваряне - не помага.
mulenceto

Местожителство: Все в села е София-Пловдив-София, ама е от столицата Варна :)

МнениеПуснато на: Пон Авг 25, 2014 7:19 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

=======================

Последната промяна е направена от mulenceto на Пет Юни 09, 2017 7:39 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
loveforever
Администратор
Администратор

МнениеПуснато на: Пон Авг 25, 2014 11:36 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Тая врътка дето регулира газта според мен трябва да е нещо като механичен клапан. Правя аналогия с това което съм виждала при отоплителната печка. Та понеже печката при нас правеше същите магарии основно на студено защото от мърсотията точно тогава най-благо и се слепваха частите та си помислих, че ако не е била много чиста газта може да е направила разни отлагания които да правят магарии и да слепват нещо дето при отпускане на копчето да не трябва да е притиснато за да се подава повече газ.
Primaxm
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Вто Авг 26, 2014 1:22 am    Заглавие: Отговорете с цитат

За да гасне, вероятно нещо спира притока на газ. Щом не е от вятър, друга логика за газенен не виждам.
gabroveca 2604
Клубен член с каравана
Клубен член с каравана

МнениеПуснато на: Вто Авг 26, 2014 11:57 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Вече работи на макс нормално. Остава само проблема , че като затварям вратата на хладилника, макар и много леко, виждам как пламъка потреперва, а понякога гасне?!
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    kemper-club forum Форуми -> Резервни части, ремонти, аварии Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 53, 54, 55 ... 98, 99, 100  Следваща
Страница 54 от 100

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети