kemper-club forum Форуми kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрация 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!

В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило!
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати!
Разход

Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Марки, модели и разпределения, избор на кемпер или каравана
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
johnson5

Местожителство: B.G.

МнениеПуснато на: Пон Юни 04, 2012 11:17 pm    Заглавие: Разход Отговорете с цитат

Предложиха ми кемпер с мотор Фиат дукато 2.5тд 4х4,90к.с.Бихте ли ме ориентирали за разхода му.Година на производство 1992.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
loveforever
Администратор
Администратор

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Юни 05, 2012 12:15 am    Заглавие: Отговорете с цитат

За разхода много зависи по какъв терен и с каква скорост се кара, но средно погледнато е към 9-10 на 100
dimi dimov

Местожителство: novi pazar

МнениеПуснато на: Вто Юни 05, 2012 6:22 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Моя е с 1.9ТДИ-Дукато,алковен,3тона празен,средно 10/100.С двата моста и предвид по-големия мотор според мен поне 11-12.И от крачето зависи Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Кемпер / Каравана
Kmeta
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

МнениеПуснато на: Вто Юни 05, 2012 6:38 pm    Заглавие: Re: Разход Отговорете с цитат

johnson5 написа:
Предложиха ми кемпер с мотор Фиат дукато 2.5тд 4х4,90к.с.Бихте ли ме ориентирали за разхода му.Година на производство 1992.

12/100 Ама е скъпичък! Дано ти отст Shocked ъпят.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана MSN Messenger
Tania i Ivan

Местожителство: Габрово

МнениеПуснато на: Вто Юни 05, 2012 8:42 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Разхода е мнооого относителен: тръгвайки към Турция заредихме на Капитан Андреево. Сметката показа от Габрово до границата 14.6л/100км ..... бяхме ..... "ужасени" предстояха ни 3000км ...... при 3.0-3.2лв./л ......
Каква беше изненадата ни когато зареждахме в Турция: от 9.6 до 10.8л/100км.
По целия маршрут само аз шофирах, разликата в разхода според мен се дължеше на различния път: равна магистрала при + 1400м н.м.в. Wink и "панорамна разходка по брега" ( "само" 210км) Smile
а за разликата м/у разхода в Бг и разхода в Турция .... питайте Lukoil Капитан Андреево!
loveforever
Администратор
Администратор

МнениеПуснато на: Вто Юни 05, 2012 11:04 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Нашия кемпер (2,8JTD) обикновено гори 10,5/100, като се кара с до 90 -100км/ч. Не че не може да движи и с повече просто тогава лично за мен скоростта идва висока( некомфортно ми е), а и разхода скача към 14/100. Иначе имали сме и уникални постижения като 8,5/100, като ходихме с един приятел до Атина. Той беше с един бус, който на магистралата максимално успя да вдигне 68 км/ч по показанието на GPS-а, защото иначе твърденията бяха, че километража показвал над 75км/ч Laughing Та тогава понеже движехме заедно и пътя беше равен и хубав без никакви смущаващи фактори като вятър и наклони успяхме да постигнем това умопомрачително постижение.
Отделно от това пак в Гърция като катерихме едни баири за да видим поредния камънак (храма на Аполон) и доста от трасето трябваше да се минава на първа, а иначе можеше максимум на втора. Та тогава разхода беше към 11/100.
BOBI_27M

Местожителство: Благоевград/Дупница

МнениеПуснато на: Сря Юни 06, 2012 7:54 am    Заглавие: Отговорете с цитат

loveforever написа:
Нашия кемпер (2,8JTD) обикновено гори 10,5/100, като се кара с до 90 -100км/ч. Не че не може да движи и с повече просто тогава лично за мен скоростта идва висока( некомфортно ми е), а и разхода скача към 14/100. Иначе имали сме и уникални постижения като 8,5/100, като ходихме с един приятел до Атина. Той беше с един бус, който на магистралата максимално успя да вдигне 68 км/ч по показанието на GPS-а, защото иначе твърденията бяха, че километража показвал над 75км/ч Laughing Та тогава понеже движехме заедно и пътя беше равен и хубав без никакви смущаващи фактори като вятър и наклони успяхме да постигнем това умопомрачително постижение.
Отделно от това пак в Гърция като катерихме едни баири за да видим поредния камънак (храма на Аполон) и доста от трасето трябваше да се минава на първа, а иначе можеше максимум на втора. Та тогава разхода беше към 11/100.

Дани,а облачното време и влажността на въздуха отразяват ли се на разхода Smile?шЕгувам се разбира се Smile
Върнете се в началото
loveforever
Администратор
Администратор

МнениеПуснато на: Сря Юни 06, 2012 8:27 am    Заглавие: Отговорете с цитат

BOBI_27M написа:
Дани,а облачното време и влажността на въздуха отразяват ли се на разхода Smile?шЕгувам се разбира се Smile

Облачното време се отразява позитивно на разхода т.е. помага му да е по-нисък, за влажността преки наблюдения нямам Very Happy
Като хубаво напече слънцето и на Жоро му става едно досадно и отегчително да кара и натиска повече педала на газта. От там и разхода скача, докато при облачно време нещата са по-спокойни. Обаче завали ли дъжд положението е друго. На слаб дъжд намалява, а при проливен се вдига разхода Laughing
kacho

МнениеПуснато на: Сря Юни 06, 2012 8:36 am    Заглавие: Re: Разход Отговорете с цитат

johnson5 написа:

Поинтересувай се дали трансмисията е part-time или full-time 4x4. Ако е part-time (а предполагам, че ще е такава) няма да има никаква разлика в разхода от същия кемпер с един водещ мост. А колкото е по-голям моторът - по-добре! 2,5тд е добър избор!

Никога няма да съжалиш, че караш 4х4 Smile
Върнете се в началото
mybabybook

МнениеПуснато на: Пет Юли 25, 2025 11:00 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

За фиат дукато 2,5 дизел, 53kw, 1990г., 2400 собствена маса, колко ли му е разхода при нормално каране с около 80-90км.ч., някой дали знае?
Върнете се в началото
loveforever
Администратор
Администратор

МнениеПуснато на: Съб Юли 26, 2025 8:28 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Разхода зависи от много фактори, но обикновено е около 10-11 на 100км.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Марки, модели и разпределения, избор на кемпер или каравана Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети