kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
Пуснато на: Чет Юли 24, 2008 9:35 am Заглавие: Хладилник-1
Здравейте.
От доста време имам кемпер. Всичко беше ОК до последното ми пътуване, когато установих, че хладилника вече почти не охлажда. На 12в. едвам забележимо охлажда. На газ и 220в. малко по-добре (Прави само конденз по охладителите в камерата). Мисля си, че трябва да му се допълни фреона.
Сблъсквали ли сте се с подобен проблем?
Пуснато на: Чет Юли 24, 2008 11:14 am Заглавие:
от последното ми пътуване до тасос имам същият проблем и сега съм го свалил и го дадох на техници да проверят и като имам резултат ще ти пиша.При мен камерата прави лед но дъното на хладилника грее така че проблема е единтичен.и още нещо не е фреон а амоняк смесен с водород- така наречената каша. Ако име теч на амоняк единственото място където могат да ти проверят и напълнят е бившият хладилен завод антон иванов. _________________ Ако пътят ти е труден, значи си на правилния път !
Пуснато на: Пет Юли 25, 2008 10:59 am Заглавие:
По някога когато е много топло и се напълни с не охладени продукти целия почти не охлажда до 2-3 дни.
Пусни го на 220 в една седмица и ако не се оправи ще мислим.
Добре дошъл във форума.
За по-лесно откриване пускам тук координатите на майстора на хладилници във В.Търново - 0888677639 -ремонт на хладилници, гр. Велико Търново /до бензиностанцията на SHELL/, занимава се с ремонт на амонячни хладилници, захранвани с 220V, 12V и газ /пълни-презарежда/ амонячни хладилници.
Допълваме за ремонт на хладилници в София 0878555801 - Тодор Василев _________________ Живот на колела
www.kemper-club.com
Пуснато на: Пет Юли 25, 2008 1:08 pm Заглавие:
PEPAR написа:
от последното ми пътуване до тасос имам същият проблем и сега съм го свалил и го дадох на техници да проверят и като имам резултат ще ти пиша.При мен камерата прави лед но дъното на хладилника грее така че проблема е единтичен.и още нещо не е фреон а амоняк смесен с водород- така наречената каша. Ако име теч на амоняк единственото място където могат да ти проверят и напълнят е бившият хладилен завод антон иванов.
Проблема на колегата може и да идва от уплътнението на вратата.
Не би трябвало да грее дъното на хладилника,нали има отдушници.При мен на караваната има един под него и един на самата стена до коминчето.
В хладилния завод май вече няма нищо за пълнене на тези хладилници с водно-амонячен разтвор.Но някъде имам телефон на техници ,който пълнят такива хладилници,ще го потърся.
Пуснато на: Съб Юли 26, 2008 7:22 pm Заглавие:
При мене за 8 дни не проработи нормално. Преди за 1 ден ставаше лед.
Проблема при амонячните хладилници е, че когато се изключат, мърсотиите и отлаганията в системата спират да циркулират и се запушват тръбичките където са се отложили. За това е и трика с обръщането на хладилника. Утре започвам да го разглобявам. Ще видя какво ще стане и ще докладвам за резултатите. Притеснява ме, че това е стар хладилник и дори да се оправи с обръщане има много боклуци, които при следващото спиране на хлсдилника най вероятно пак ще запушат системата. За това телефона на пичовете които пълнят амоняк би ми бил доста полезен. Ако сменя амоняка ще е по-чист и проблема е възможно да отпадне
Здравейте.
От доста време имам кемпер. Всичко беше ОК до последното ми пътуване, когато установих, че хладилника вече почти не охлажда. На 12в. едвам забележимо охлажда. На газ и 220в. малко по-добре (Прави само конденз по охладителите в камерата). Мисля си, че трябва да му се допълни фреона.
Здравейте.
Фреона?
Е,разбрахме се ,не е фреон,а водно амонячен разтвор :wink:
Телефона е 0899233408-сервиз амонячни хладилници,така пишеше във в.Позвънете,но не съм го ползвал/предварително ви казвам/,просто го записах,че може да потрябва.
Пуснато на: Нед Юли 27, 2008 9:21 pm Заглавие:
Та разглобих го , донякъде. Видях, че вентилаторчето (допълнително поставяно) не работи. Оправих го, включих го, работи перфектно. за един час камерата се покри със скреж.
Мисля да поставя още един вентилатор защото този обдухва само половината от топлообменника, и изключва много рядко (има си и топлинен датчик който го включва и изключва). Значи охлаждането е излкючително важно за ефективната работа на тези хладилници.
Благодаря за помоща на всички. Дано телефона на сервиза никога не ми потрябва, но е добре да го има :wink:
Пуснато на: Вто Юли 29, 2008 6:20 pm Заглавие:
Вчера си взех хладилника от ремонт.Работи перфектно днес го монтирах. Оказа се че дюзата за газта е била раздута и я смениха и сега прави лед за два часа. _________________ Ако пътят ти е труден, значи си на правилния път !
Чета че повечето вече са си разглобили хладилниците! От къде се започва и трудно ли се разкачат тръбите за газта? Тези вентилаторчета се поставят за да извеждат топлината извън кемпера-нали? Питам защото нещо не охлажда както трябва /или както аз искам :-)/ , а и паленето на газ ми е малко трудо таще трябва да се кормим пак :-) ако някой може да каже как най-безболезнено става разглабянето ще съм благодарен. _________________ Работата е за хора,които не ходят за риба!
Извинете! Фиат Дукато с фургон на Детлефс и на уредите пише това-на котлоните и хладилника, а липсващият бойлер и отоплителната печка са на Трума. 1987г. _________________ Работата е за хора,които не ходят за риба!
Пуснато на: Пон Окт 20, 2008 9:28 pm Заглавие:
Аз също имах проблем с сериозен с хладилника. Не работеше на ток и на газ, само грееше. При накланяне настрани се появяваха на пода капки течност. След дълго търсене из изтернет и много телефонни разговори успях да си реша проблема. Смениха ми една от тръбите отзад на хладилника и ги напълниха отново с амонячен разтвор. Резултата беше много добър 1 градус темперартура в хладилника и -15 в камерата при работа на ток и на газ. Дадоха ми и една година гаранция, но с препоръка, поне веднъж в месеците, когато не се ползва караваната, хладилника да се включва по 2-3 дни да работи на ток, за да чиркулира течността. Човека, който свърши работата го открих тук:
http://www.gas-service.hit.bg/contact.html
Казва се Лъчезар Христов, много точен и коректен! Благодарен съм му за всичко, което направи с възстановяването на хладилника и профилактиката на газовата система.
П. С. Хладилника на караваната го свалям и качвам за 15 мин и вече нямам тайни с тази дейност, но при кемперите предполагам, че е различно закрепването на хладилника.
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа Иди на страница 1, 2, 3 ... 98, 99, 100Следваща
Страница 1 от 100
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети