kemper-club forum Форуми kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрация 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!

В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило!
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати!
Язовир Широка поляна - далеч от жегите

Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Пътеписи
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Евгени
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Юли 21, 2015 12:14 am    Заглавие: Язовир Широка поляна - далеч от жегите Отговорете с цитат

За да се спасим от жегите се качихме на язовир Широка поляна. То пък нали сме си късметлий, малко се понамръзнахме. Вечер обличахме зимните пуловери и якета, даже два пъти палих парното. Но нали за това сме отишли на хпадина.
Обичаме си язовир Широка поляна, за нас това е една приказка в сърцето на Родопите.

Надухме каяка и всеки ден по два три часа яко гребане по заливите на язовира.

Всеки ден от Горското пращаха съгледвачи, да се уверят дали сме добре.

А пък в гората......ми то не може да се опише. Не усещате ли мириса на борова смола, мащерка, жълт кантарион и горски ягоди?

Тука трябвя,даразкажа за Джони австралиеца.

До нас беше спрял един малък, много интересен кемпър. Германско заводско изпълнение, специално за Бразилия. Не е кастенваген. Истински малък кемпер, на базата на Фиат комби. За 3-4 човека, но за двама е идеален. Има си всичко, без тоалетна. Харчи 4,5 на 100 дизел. Не успях да го снимам, защото Джони внезапно си замина.
Джони се оказа, че е българин. Иван от Хасково. Преди 60 години родителите на наш Иванчо били политически репресирани и не знам как и защо, той тогава на 14 години успял, да духне от България. Живял и учил в Швеция и Дания, работил в Германия, Индия и САЩ. Говори 9 езика, български най-зле. Оженил се за германка и се установил Австралия. На 50 години се пенсионирал, развел се и вече 25 години получава 4 пенсии от различни държави. По закон трябва, да живее минимум 3 месеца. След това хуква да обикаля Европа, Азия, Африка. На 75 години е но не можеш да му дадеш повече от 60. Тича като коза из гората. Така де, пенсионер от 25 години, не се бъхти да работи, само лайф.
С Джон Ставрев (по паспорт) веднага се сприятелихме. Много готин човек.Сега го чакам, да мине през София.

А пък Теменужка полудя, да бере цветя. Напълни кемпера с букети.

И гъбки набрахме

И много охлюви събрахме..

Като видя охлювите Джони откачи. Това били бели охлюви, най големият деликатес. В Париж една дузина такива охлюви струвала 100 евра.
После два дена ги държаха, да се изчистят. След това ги миха в много вода.Добре че в язовира имаше достатъчно.

После дълго ги вариха, като непрекъснато махаха пяната. Теменужка се включи, като чирак на Джони.

И аз помагах с чаша водка в ръката и с много съвети. Сигурно ме послушаха, защото ги оставиха, да врят в собсвен сос. Олювите пускат много мазнина.
Те готвачите също не бяха с празни чаши, но аз скришом ги разреждах, да не оплескат работата.

Като се свариха охлювите, трябваше да се извадят от черупките. Понеже си бях изпил водката, пък и без мен нямаше да се справят, та и аз се включих.

Най- на края Джони ги сготви по две австралийски рецепти. Точно не съм ги запомнил, защото не знам кой, пак ми беше налял малко водка.

Една част от охлювите пържиха цели с много чесън. Другите ги накълцаха и ги вариха с ориз по много особен начин, пак по австралийски. Смесиха ги с разни мерудий и гъбите. Гъбите аз ги чистих, но бях забравил да ги измия, но те не разбаха. Получи се огромно количество. Страхотна вкусотия, сигуно защото не измих гъбите
Вечерта седнахме и се натъпкахме с охлювена манджа, обилно полята с червено вино.
До тук всичко добре, но в коремът на Теменужка охлювите се разбунтуваха. Аз си миля, че гадинките са били поляти обилно с много винце, но тя не ми повярва. На другия ден пък Джони се оказа, че е настинал и замина за Доринище, да се топи в горещият басейн.
Ми то пък всяко зло за доро. Охлювите останаха само за мен. Цели пет дни ядох само охлюви. Страхотна вкусотия. По мои сметки и по цени в Париж, съм изял охлюви за над 1000 евра.И до сега си мрънкям за още охлюви. Чакам да завали дъжд и ще пратя Теменужка с внучките в Борисовата, да събират охлюви.
Аз си страдам от стомах и пия редовно сода. Ако щете вярвайте, но сега нямам никакви проблеми.
Понеже бяхме решили, да отидем и на събора на Рожен. Още на 16.07, четвъртък потеглихме за Рожен. Да ама не. По пътя ни се обадиха, че на другия ден трябва, да сме в София. Какво пък, не може всичко да е на шест. Все пак отидохме до Рожен. Мислехме да преспим и на другият ден към обед да тръгнем. Едни яки момчета ме пращаха в палатков лагер ,срещу 30 лева или да си търся място по пътя. Така и така вече бяхме с развалено настроение, с 300 маневри между навалицата от коли успях, да обърна кемпера и потеглихме към Пловдив. По пътя срещнахме много кемпери и каравани. Оставихме на тях, да разказват за впечатленията от събора. Сигурно са изкарали страхотно.
Сега в София пак е много горещо. Утре се качваме с внучката на Говедарци. Теменужка приготвя още топли дрехи.
loveforever
Администратор
Администратор

МнениеПуснато на: Вто Юли 21, 2015 12:45 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ех тази Широка поляна ... Страхотно място! Красиво и магнетично!
От много време и се каним, но кога ли ще ни се усмихне късмета ...

Впечатлих се от разказа за Джони - Дай Боже такъв късмет всеки му!
gabroveca 2604
Клубен член с каравана
Клубен член с каравана

Местожителство: БГ- ВЕЛИНГРАД

МнениеПуснато на: Вто Юли 21, 2015 8:14 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Много добре разказано и с красиви снимки. Родопа планина си е Родопа планина!
AlbenaAlex
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

Местожителство: Свищов

МнениеПуснато на: Вто Юли 21, 2015 3:25 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Много готин разказ и хубави снимки! Честит нов кемпер! Ама, охлювите не са за мен, дори от снимките са ми кофти hammer и 1 евро не бих дала, за да ги ям.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Кемпер / Каравана
Kmeta
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

МнениеПуснато на: Вто Юли 21, 2015 10:29 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

AlbenaAlex написа:
Много готин разказ и хубави снимки! Честит нов кемпер! Ама, охлювите не са за мен, дори от снимките са ми кофти hammer и 1 евро не бих дала, за да ги ям.

На две ракии и черупките ще отидат даже! Embarassed
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана MSN Messenger
Роси и Стоян

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Пет Авг 07, 2015 7:03 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодарим ,че споделихте емоциите си ,хубаво сте си изкарали . От кога и се каним и ние да отидем на тази Широка поляна Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана
sampo
Клубен член с каравана
Клубен член с каравана

МнениеПуснато на: Вто Авг 11, 2015 2:20 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Вчера от Доспат пътьом минахме покрай Широка поляна, наистина е поляна ... водата е като за водопой на 20 крави, кална локва обградена с палатки, каравани, кемпери и изкупвателни пунктове за боровинки, грозна гледка ... не препоръчвам Exclamation
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Кемпер / Каравана
gabroveca 2604
Клубен член с каравана
Клубен член с каравана

Местожителство: БГ- ВЕЛИНГРАД

МнениеПуснато на: Вто Авг 11, 2015 3:39 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

sampo написа:
Вчера от Доспат пътьом минахме покрай Широка поляна, наистина е поляна ... водата е като за водопой на 20 крави, кална локва обградена с палатки, каравани, кемпери и изкупвателни пунктове за боровинки, грозна гледка ... не препоръчвам Exclamation

Потвърждавам думите на Sampo. И Ви срещнах като се прибирате малко под Велинград около 15ч. Лодката отгоре и Детлефса Ви отличават.
Dako

Местожителство: Сливен

МнениеПуснато на: Пет Фев 21, 2020 1:13 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Нов в сферата на кемперите, ще бъда благодарен ако някой сподели къде е това прекрасно място
Върнете се в началото
Георги Геков

Местожителство: София,Нови Искър....

МнениеПуснато на: Съб Фев 22, 2020 2:20 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Dako написа:
Нов в сферата на кемперите, ще бъда благодарен ако някой сподели къде е това прекрасно място

Заглавието погледни,язовир Широка поляна и гугъл ще ти отговори. Което там не пише,че е окупирано и заградено от стари "караванаджии". Very Happy Е през лятото разбира се,аз затова ходя там извън сезона.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Пътеписи Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети