kemper-club forum Форуми kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрация 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!

В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило!
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати!
Вериги за кемпер
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Уреди и къмпинг оборудване
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Любомир Мечков

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Дек 29, 2016 9:59 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

gena написа:
Любомир Мечков написа:
gena написа:

Е,какво от това че е с двойни гуми,нямаш никакъв проблем да си сложиш вериги.Аз също съм така и съм с Певаг,но досега не ми се е налагало да ги слагам.Атова на линка е добро но за моментно каране-да излезеш от препятствието,а за по продължително каране,няма да издържи

Имам проблем, при мен не става, ограничено ми е мястото странично и между гумите и между външната гума и затворените калници на кемпера.

И аз съм с Ивеко но нямам проблем за веригите.Пробвал ли си

Ама ти си с Ивеко, но не си с Джоти къща. Отдолу са направили едни капаци, които покриват гумата и са толкова близо, че направо е скандално. Отзад съм като ситроен DS от 65-та. Пробвах, вериги имам всякакви - опират странично в тези капаци. А между гумите съм на ръба като отстояние една от друга, защото са 205 при максимално допустимо 195. Ако направя дистанционен фланец между тях, ще опрат външните в капаците. Филм е, но заради едни вериги не ми се преправя нищо. То ми е по-лесно лебедка да си монтирам Smile

Eто горе-долу да добиеш представа-
http://metchkov.snimka.bg/tuning/webasto.936474.37693664

Последната промяна е направена от Любомир Мечков на Чет Дек 29, 2016 10:08 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
REGULATOR

МнениеПуснато на: Чет Дек 29, 2016 10:03 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

danbog написа:
Благодаря за двата експресни отговора. Има ли информация дали текстилните вериги помагат при кал?

За кал не стават.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана
gena
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Чет Дек 29, 2016 10:19 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Любомир Мечков написа:
gena написа:
Любомир Мечков написа:
gena написа:

Е,какво от това че е с двойни гуми,нямаш никакъв проблем да си сложиш вериги.Аз също съм така и съм с Певаг,но досега не ми се е налагало да ги слагам.Атова на линка е добро но за моментно каране-да излезеш от препятствието,а за по продължително каране,няма да издържи

Имам проблем, при мен не става, ограничено ми е мястото странично и между гумите и между външната гума и затворените калници на кемпера.

И аз съм с Ивеко но нямам проблем за веригите.Пробвал ли си

Ама ти си с Ивеко, но не си с Джоти къща. Отдолу са направили едни капаци, които покриват гумата и са толкова близо, че направо е скандално. Отзад съм като ситроен DS от 65-та. Пробвах, вериги имам всякакви - опират странично в тези капаци. А между гумите съм на ръба като отстояние една от друга, защото са 205 при максимално допустимо 195. Ако направя дистанционен фланец между тях, ще опрат външните в капаците. Филм е, но заради едни вериги не ми се преправя нищо. То ми е по-лесно лебедка да си монтирам Smile

Eто горе-долу да добиеш представа-
http://metchkov.snimka.bg/tuning/webasto.936474.37693664

Даа разбрах.Освен да резнеш вътрешно калниците
Върнете се в началото
Любомир Мечков

МнениеПуснато на: Чет Дек 29, 2016 10:31 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Относно Певаг, аз пазарувах от Емкомплект 33, по спомени бяха по 160 лева за 16 цола, сега гледам, че са по 139 лева. Нямам идея дали има различни модели, моите са си екстра - стягат се идеално и не се разтягат с времето.

Ето ги:
http://store.emk-33.com/product/75762/verigi-za-snyag-pewag-brenta-9c-xmb-za-razmer-205-65r16-74.html
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
MITKO70
Клубен член с каравана
Клубен член с каравана

МнениеПуснато на: Чет Дек 29, 2016 10:49 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Веригите,тип прешлен ще вършат работа ,но до кога с тези кайшки и карабина,незнам.На времето им казваха "кучки",правехме ги от парче синджир и дори две ,една срещу друга вършеха работа.
Върнете се в началото
gena
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Чет Дек 29, 2016 10:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Любомир Мечков написа:
Относно Певаг, аз пазарувах от Емкомплект 33, по спомени бяха по 160 лева за 16 цола, сега гледам, че са по 139 лева. Нямам идея дали има различни модели, моите са си екстра - стягат се идеално и не се разтягат с времето.

Ето ги:
http://store.emk-33.com/product/75762/verigi-za-snyag-pewag-brenta-9c-xmb-za-razmer-205-65r16-74.html

Това което си гледал не е за бус.Бусовете са около 350лв-или тези които стават за кемпер
Върнете се в началото
Любомир Мечков

МнениеПуснато на: Чет Дек 29, 2016 11:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

gena написа:
Любомир Мечков написа:

Ето ги:

Това което си гледал не е за бус.Бусовете са около 350лв-или тези които стават за кемпер
Не ги гледам, използвам ги по предназначение всяка зима около 30 дена сумарно и ежедневно, демек и нощем. Използвам ги на Тойота Хилукс, Ланд Ровър Дискавъри и Рено Мастер дълга база ето тук:
http://metchkov.snimka.bg/automobiles/belmeken.936951

Мене сняг не ме плаши

Very Happy Very Happy Very Happy
Върнете се в началото
kvp155

МнениеПуснато на: Пет Дек 30, 2016 12:32 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Че кой се плаши от сняг в присъствието на Мечо и снегорина му.
Иначе на Белмекен през зимата и с вериги и без, при първия вятър си оставаш там и ако не е снегорина може да те намерят на пролет . Very Happy

А веригите за 4-5 тонни коли определено не са като за леките.
Върнете се в началото
Любомир Мечков

МнениеПуснато на: Пет Дек 30, 2016 4:35 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

kvp155 написа:
Че кой се плаши от сняг в присъствието на Мечо и снегорина му.
Иначе на Белмекен през зимата и с вериги и без, при първия вятър си оставаш там и ако не е снегорина може да те намерят на пролет . Very Happy

А веригите за 4-5 тонни коли определено не са като за леките.

Като навее, няма как да мине каквото и да било, прав си. Дори съм му оставял координати неведнъж къде съм си зарязал колата, за да не мине през нея на сутринта Smile Бусовете са ми около 3.5 тона, явно съм късметлия. С такива разполагам - за такива давам отзив. Със сигурност скъпите са по-надеждни. Но нали хората питат тук и ние трябва да споделим практиката си Smile

Апропо, днес ми дойдоха два вида вериги - еднократни, като свински опашки и тези, които пуснах като линк вчера. Колегата е прав - стават, ама само да излезнеш, според мене няма шанс за дълго пътуване с над 10-15км.ч.
Върнете се в началото
savich
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

МнениеПуснато на: Сря Яну 04, 2017 6:48 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз лично бях много доволен от Pewag , ползвах ги на 5т кемпер с предно предаване. Малко по трудно се слагат защото са само верига - без жило.
Сега минах на Koning, че се слагат по-лесно заради жилото, но от както съм със задно не помня да съм ги слагал.
Познат внася финландски професионални вериги, които също са без жило и ми изглеждат много истински. 0888771971 Ицо
http://www.ofa.fi/en/products/tractor-and-snow-chains

[/url]
asentm

Местожителство: SF,BG

МнениеПуснато на: Чет Яну 05, 2017 1:19 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз мерца /кола/ го обувам с едни баламски чехли /текстилени вериги/ и няма грижи. Не знам издържат ли за кемпер, защото гледам размера е до ...55/16
Върнете се в началото
Yaro

МнениеПуснато на: Пет Яну 06, 2017 8:58 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

savich написа:
... Познат внася финландски професионални вериги, които също са без жило и ми изглеждат много истински. 0888771971 Ицо

Сериозни вериги изглеждат. Smile
Аз ползвам вериги за офроуд, нямат равни, стават за каране по камъни по цял ден, но за двойна гума няма... Sad Но тези от линка изглеждат прилично.
Върнете се в началото
North wind
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Пет Яну 06, 2017 11:19 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

savich написа:

Познат внася финландски професионални вериги, които също са без жило и ми изглеждат много истински. 0888771971 Ицо

[/url]

Ако някой сложи такива гуми от трактор на кемпера си, не знам при какви обстоятелства ще са му нужни веригите Smile

big dog
mustaka

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Съб Яну 07, 2017 11:34 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Тракторните гуми са си за извън пътя. Не знам дали е добра идея да се ползват за сняг по път и по леки условия. Иначе за джип кал най вече и т.н. сигурно са добри.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Кемпер / Каравана MSN Messenger
biboqn

Местожителство: Шумен

МнениеПуснато на: Съб Яну 07, 2017 10:14 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

В крайна сметка се спрях на Thule XB-16,които всъщност са производство на Koning.

https://konigchain.com/chains/consumer-snow-chains/van-and-motorhome/konig-xb-16.html

Дано не ми се налага да ги ползвам,но наложи ли ми се веднага ще пиша.Иначе са си предвидени точно SUV бусове и кемпери.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Уреди и къмпинг оборудване Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети