kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
Регистриран на: 22 Май 2012 Мнения: 2882 Местожителство: Все в села е София-Пловдив-София, ама е от столицата Варна :)
Пуснато на: Чет Ное 29, 2018 10:18 am Заглавие:
peterco написа:
Мулето иска пожарникарите да не работят!
Пожарникарите не ги мисля, но преди година някъде гледах един тъкмо внесен горял кемпер и гледката не е за забравяне.
Ако някой се е хванал да го възстановява, си знае в какво се е вкарал, но поне според мен си беше пълна щета, въпреки, че формално корпуса беше все още здрав.
На Богданов щетата е детска шега, в сравнение с оня.
От алковена до тоалетната отзад нямаше място където да не трябва да се избуши и направи наново, вкл. и скелета.
А и пластмасите на тоалетната бяха пострадали, та и там ... каквото и да правиш пак ще си личи.
Пуснато на: Чет Ное 29, 2018 10:35 am Заглавие:
Дааа, много трябва да се внимава. А и фурна в кемпер не е като фурна в жилище - без надзор в кемпера не се оставя нищо - фурна, котлони и тн... - Закон !
Пуснато на: Чет Ное 29, 2018 6:58 pm Заглавие:
mulenceto написа:
В тази връзка, може да се включи и сигнализация при повишаване на температурата и то захранвана от батерия, за да пестим тока
След такава тема, направо толкова идеи се получиха. Че в един момент, при повишаване на температурата, в Байконур ще получават сигнал за "Нередност във фурната на Мечков"
Регистриран на: 22 Май 2012 Мнения: 2882 Местожителство: Все в села е София-Пловдив-София, ама е от столицата Варна :)
Пуснато на: Чет Ное 29, 2018 7:08 pm Заглавие:
И правилно..
Мечките са защитен вид и следва да се наблюдават от РосКосмос
Ама се сетих за термопробката на бойлерите Carver Cascade 2, която се стопява при прегряване и водата загася пламъка.
Регистриран на: 06 Апр 2014 Мнения: 691 Местожителство: Рельово, Самоковско/ Надежда 2, София
Пуснато на: Чет Ное 29, 2018 9:37 pm Заглавие:
Любомир Мечков написа:
Че ще има принудителна вентилация, това е 100%, защото няма да има особено място около нея и над нея - по препоръки на производителя около 10 сантиметра отдолу и отстрани и 17 сантиметра отгоре. При мене такъв вариант няма. Поради тази причина ще има вентилатор, за да не се загряват шкафовете. Надявам се по този начин и миризмата да излиза основно навън.
Аз го бях намислил с комин като на отоплителната печка. Моята фурна има заготовка за такова отвеждане. Но при мен проблема е с мястото не с отвеждането. Това с вентилатора го пробвах и не ми хареса. Много бързо пада температурата във фурната и готвенето става мнооогооо протяжно. Аз лично съм за естествена тяга. Но всичко зависи от мястото. Ако ще си играеш да вграждаш нещо, дето не е прдвидено да е в кемпера ти, си е зайгравка. При мен не се получи и аз се отказах. Прекалено много компромиси щях да направя.
виж как е заготвено вентилирането при мен
махаш кръглия капак и монтираш комина. Онази тръба дето "разбирача" я отказа е идеална за случая. На покрива обикновено коминче за печка и си в играта с фурните.
Сигурен съм че има и други решения и 100% ще намериш своето. Все пак си повече от технически грамотен.
Пуснато на: Пет Ное 30, 2018 8:48 am Заглавие:
Богданов, аре да взема тая хубава фурна някой, че ме е яд и мен.
Тя между другото, има заготовка и за осветление горе в дясно.
Мисля, че размера на плафона отговаря на този за домашните фурни и само фасунгата и крушната трява да се приспособят.
Това с падането на температурата, е реален проблем наистина.
При мен, тъй като фурната я слагам в задната багажна кутия, работата и много зависи от външните условия.
Регистриран на: 06 Апр 2014 Мнения: 691 Местожителство: Рельово, Самоковско/ Надежда 2, София
Пуснато на: Пет Ное 30, 2018 9:53 am Заглавие:
да я взема
Аз не бързам, фурната хляб не иска. Седи си прибрана. Тази събота ще направя последен опит да я вградя и ако не стане я правя стационарда на едно ранчо и ще си действа там на място.
Аз тествах разини варианти. Приспособих кутията в която седи и слагах вентилатор, осветление.. какво ли не. Исках да видя какъв е оптималния режим на работа. Реално, за тази мощност - 1 киловат, няма оптимален режим. Или имаш мнго добро вентилиране и ниска температура на готвене или запазваш температурата и леко намирисва в кемпито. Баланса е мнооого тънък.
Любо добре го е изпълнил, но мнооогооо датчик, много нещо! аз предпочитам да има минимално присъствие на електро. Автоматизацията не винаги е достатъчно надежна а ако я направиш надеждна тогава е неоправдано скъпа. В любовия случай обаче той може да си го позволи.
Пуснато на: Нед Дек 02, 2018 9:30 am Заглавие:
Богданов, прав си за преохлаждането, ама аз още в началото поръчах вата и облякох цялата фурна. Защото не ми хареса да е само по ламарина с уж термомост.
Така, че си прав - ако духа около нея, както си е оригинално - най-вероятно ще е слаба работа, защото тя и сега не е някаква страшна фурна. Въпреки ватата
Пуснато на: Нед Дек 02, 2018 9:35 am Заглавие:
Всички фурни имат заготовки, но на мен с комин не ми върши работа, защото я ползваме в движение постоянно. Заради това и я монтирах, вдъхновен от Дани Рибарска и нейните "гозби в движение" . Че с тези сандвичи сухи намазани по пътя, хич не ми беше забавно. Там също има уловка, ако си без комин и разчиташ на горните решетки за отвеждане на газовете, но е дълга тема. Важното е, че фурната върши работа и на грил стават за нула време разни принцеси, пици и тн... Нещо, което на котлона и на скарата е трудно постижимо, камоли в движение.
Пуснато на: Нед Дек 02, 2018 11:02 am Заглавие:
Мда.. манджите на Шефката са уникални. Заради тях си взех фурната
Надявам се и аз, като порасна, да си имам фурна в кемпера.
Готвенето в движение си е предизвикателство. Ако имаш вкусно сосче в тавата и набиеш рязко спирчките... ще има да се събира от всякъде.
Базикам се! Добре ти се е получила, еваларката.
Пуснато на: Нед Дек 02, 2018 12:49 pm Заглавие:
Понеже зачеквате въпроса с готвене в движение та да споделя и малък опит с който съм се сблъскава в подобни ситуации.
По време на път понеже Жоро кара много спокойно и лежерно, а и пътищата са едни гладки и без завои та ... тавичката ми понякога валсува из фурната. То да бяха само танците да ги преглътнеш, ама като се хлъзне върху долната горелка и ... я гаси. Това само по себе си не защото фурната е огромна, пък тавата видиш ли малка, почти един калибър са. Просто няма борд преди горелката. Та зарад тези ситуации добавих една ограничителна лента. Тя от своя страна успява да опази долната горелка от тавата, но ... от принцесите нищо не може да я опази.
Става въпрос за онези вкусни и апетитни сандвичи, които на децата им е любимо да пекат по време на път и които понякога (естествено по случайност) се хързулват от скаричката и задължително се позиционират залепващо с разтопения кашкавал върху долната горелка. Това разбира се е екстра за мен. Обожавам по време на движение да отчегъртвам недопечени сандвичи от фурната и да я почиствам. А го има и допълнителния ефект, че ако остане нещо по горелката в последствие като се запали и започва да се носи неподражаемо ухание на преизподня. И ако си мислите че проблема е в някакъв си кусур на фурната веднага бързам да поясня, че тя с нищо не е виновна. Има си тавичка с борд от която сандвичите не биха изпаднали, но мойте хубостници обичат да ми е весело и затова добавят в тавичката скаричката за максимелен ефект на удоволствието. _________________ Магия в лилаво
Пуснато на: Нед Дек 02, 2018 3:43 pm Заглавие:
За сега сме готвили само на магистралата и винаги в тава, не ми е гаснала долната горелка, явно имам късмет. А не се славя с много гладко шофиране, обикновенно всички вътре, когато са прави, са като паяци Държат се винаги на четири опори
Пуснато на: Нед Дек 02, 2018 4:12 pm Заглавие:
То и аз съм като паяк, ама за котлона съм приготвила и една дърводелска стяга - да си фиксирам за нея тенджерата, че нещо са ми недостигат пипалца. _________________ Магия в лилаво
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3, 4, 5Следваща
Страница 3 от 5
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети