kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
Пуснато на: Чет Дек 29, 2016 9:59 pm Заглавие:
gena написа:
Любомир Мечков написа:
gena написа:
Е,какво от това че е с двойни гуми,нямаш никакъв проблем да си сложиш вериги.Аз също съм така и съм с Певаг,но досега не ми се е налагало да ги слагам.Атова на линка е добро но за моментно каране-да излезеш от препятствието,а за по продължително каране,няма да издържи
Имам проблем, при мен не става, ограничено ми е мястото странично и между гумите и между външната гума и затворените калници на кемпера.
И аз съм с Ивеко но нямам проблем за веригите.Пробвал ли си
Ама ти си с Ивеко, но не си с Джоти къща. Отдолу са направили едни капаци, които покриват гумата и са толкова близо, че направо е скандално. Отзад съм като ситроен DS от 65-та. Пробвах, вериги имам всякакви - опират странично в тези капаци. А между гумите съм на ръба като отстояние една от друга, защото са 205 при максимално допустимо 195. Ако направя дистанционен фланец между тях, ще опрат външните в капаците. Филм е, но заради едни вериги не ми се преправя нищо. То ми е по-лесно лебедка да си монтирам
Пуснато на: Чет Дек 29, 2016 10:19 pm Заглавие:
Любомир Мечков написа:
gena написа:
Любомир Мечков написа:
gena написа:
Е,какво от това че е с двойни гуми,нямаш никакъв проблем да си сложиш вериги.Аз също съм така и съм с Певаг,но досега не ми се е налагало да ги слагам.Атова на линка е добро но за моментно каране-да излезеш от препятствието,а за по продължително каране,няма да издържи
Имам проблем, при мен не става, ограничено ми е мястото странично и между гумите и между външната гума и затворените калници на кемпера.
И аз съм с Ивеко но нямам проблем за веригите.Пробвал ли си
Ама ти си с Ивеко, но не си с Джоти къща. Отдолу са направили едни капаци, които покриват гумата и са толкова близо, че направо е скандално. Отзад съм като ситроен DS от 65-та. Пробвах, вериги имам всякакви - опират странично в тези капаци. А между гумите съм на ръба като отстояние една от друга, защото са 205 при максимално допустимо 195. Ако направя дистанционен фланец между тях, ще опрат външните в капаците. Филм е, но заради едни вериги не ми се преправя нищо. То ми е по-лесно лебедка да си монтирам
Пуснато на: Чет Дек 29, 2016 10:31 pm Заглавие:
Относно Певаг, аз пазарувах от Емкомплект 33, по спомени бяха по 160 лева за 16 цола, сега гледам, че са по 139 лева. Нямам идея дали има различни модели, моите са си екстра - стягат се идеално и не се разтягат с времето.
Пуснато на: Чет Дек 29, 2016 10:49 pm Заглавие:
Веригите,тип прешлен ще вършат работа ,но до кога с тези кайшки и карабина,незнам.На времето им казваха "кучки",правехме ги от парче синджир и дори две ,една срещу друга вършеха работа.
Пуснато на: Чет Дек 29, 2016 10:51 pm Заглавие:
Любомир Мечков написа:
Относно Певаг, аз пазарувах от Емкомплект 33, по спомени бяха по 160 лева за 16 цола, сега гледам, че са по 139 лева. Нямам идея дали има различни модели, моите са си екстра - стягат се идеално и не се разтягат с времето.
Пуснато на: Чет Дек 29, 2016 11:55 pm Заглавие:
gena написа:
Любомир Мечков написа:
Това което си гледал не е за бус.Бусовете са около 350лв-или тези които стават за кемпер
Не ги гледам, използвам ги по предназначение всяка зима около 30 дена сумарно и ежедневно, демек и нощем. Използвам ги на Тойота Хилукс, Ланд Ровър Дискавъри и Рено Мастер дълга база ето тук:
http://metchkov.snimka.bg/automobiles/belmeken.936951
Пуснато на: Пет Дек 30, 2016 12:32 pm Заглавие:
Че кой се плаши от сняг в присъствието на Мечо и снегорина му.
Иначе на Белмекен през зимата и с вериги и без, при първия вятър си оставаш там и ако не е снегорина може да те намерят на пролет .
А веригите за 4-5 тонни коли определено не са като за леките.
Пуснато на: Пет Дек 30, 2016 4:35 pm Заглавие:
kvp155 написа:
Че кой се плаши от сняг в присъствието на Мечо и снегорина му.
Иначе на Белмекен през зимата и с вериги и без, при първия вятър си оставаш там и ако не е снегорина може да те намерят на пролет .
А веригите за 4-5 тонни коли определено не са като за леките.
Като навее, няма как да мине каквото и да било, прав си. Дори съм му оставял координати неведнъж къде съм си зарязал колата, за да не мине през нея на сутринта Бусовете са ми около 3.5 тона, явно съм късметлия. С такива разполагам - за такива давам отзив. Със сигурност скъпите са по-надеждни. Но нали хората питат тук и ние трябва да споделим практиката си
Апропо, днес ми дойдоха два вида вериги - еднократни, като свински опашки и тези, които пуснах като линк вчера. Колегата е прав - стават, ама само да излезнеш, според мене няма шанс за дълго пътуване с над 10-15км.ч.
Пуснато на: Сря Яну 04, 2017 6:48 pm Заглавие:
Аз лично бях много доволен от Pewag , ползвах ги на 5т кемпер с предно предаване. Малко по трудно се слагат защото са само верига - без жило.
Сега минах на Koning, че се слагат по-лесно заради жилото, но от както съм със задно не помня да съм ги слагал.
Познат внася финландски професионални вериги, които също са без жило и ми изглеждат много истински. 0888771971 Ицо
http://www.ofa.fi/en/products/tractor-and-snow-chains
Сериозни вериги изглеждат.
Аз ползвам вериги за офроуд, нямат равни, стават за каране по камъни по цял ден, но за двойна гума няма... Но тези от линка изглеждат прилично.
Тракторните гуми са си за извън пътя. Не знам дали е добра идея да се ползват за сняг по път и по леки условия. Иначе за джип кал най вече и т.н. сигурно са добри.
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3Следваща
Страница 2 от 3
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети